Sjöflyg

Att flyga sjöflyg ger en känsla av frihet och spänning. Flyg på låg höjd över Stockholm skärgårds pittoreska öar, kobbar och skär.

Med våra amfibieflygplan kan vi landa på såväl land som vatten. Känslan när piloten sätter ner planet mjukt på vattnet ät ett minne man sent glömmer.

Säsong för sjöflyget

Passa på och flyg sjöflyg när det väl är säsong! Från och med mitten av april fram till ungefär mitten av november månad (lite beroende på rådande väder och vindar) flyger vi på Sjöflyget Grafair så många uppdrag vi hinner med.

Sjöflyget Grafair erbjuder:

 • Taxiflyg – En flygande taxitjänst för västra Östersjön inkl. Stockholms och Ålands skärgård, Gotland, Öland, vad Ni än önskar.
 • Transporthjälp – Har ni ett paket som ska levereras? Då kan det i många fall vara tidsvinnande att flyga istället för att åka bil och båt.
 • Rundflyg/Sightseeing – Upplev en fantastisk vy över Stockholms stad eller vår vackra skärgård.
 • Halv- eller heldagsevent med aktiviteter och/eller lunch/middag på restaurang eller med medtagen picknickorg ute i det fria.

Flygande flygtaxi – Snabbt, smidigt och enkelt

Vi kan hämta resenärer från valfri brygga eller båt i Stockholms Skärgård och flyga direkt till exempelvis vår affärsflygterminal Grafair Jet Center på Stockholm-Bromma flygplats eller Arlanda flygplats; För vidare resa ut i världen med affärsjet eller reguljärflyg eller med taxi alternativt kommunalt vidare till t.ex. Stockholm City.

Stressa inte i onödan med bil eller taxi till eller från flygplatsen. Låt oss hämta Er med ett amfibieflygplan och upplev hur snabbt, smidigt och enkelt en flygande flygtaxitjänst kan vara.

Taxiflyg – På Era villkor

Taxiflyg med amfibieflygplan erbjuder en oöverträffad flexibilitet som inga andra transportmedel kan erbjuda. Att dessutom som beställare kunna bestämma exakt när, var och hur gör inte saken sämre. Taxiflyg är allt annat än linjebundet reguljärflyg. Hinner Du inte till flygplatsen i tid pga. att mötet drog över tiden med en halvtimme? Vi står i standby och väntar på Dig och inte tvärtom.

Expressleverans

Har Ni en viktig försändelse som bara måste komma fram i tid? Eller ett paket som Ni ogärna vill släpa med Er på en lång transportsträcka över sjö och land? Vi transporterar det säkert åt Er.

Eventförslag

Här följer nu förslag på event, allt från kortare turer till heldagsevent inklusive sjöflyg.

 • Lyxig lunch i genuin skärgårdsmiljö.
  Bjud på en lyxig lunch i en av Stockholm Skärgårds många hamnar och fina restauranger. Turen startar från Bromma flygplats där vi har vår affärsflygterminal och lounge. Vi lyfter ut över stadens alla hustak och tar sedan österut mot Stockholms vackra skärgård. Det kan vara bra att ha kameran beredd, för det finns sannerligen mycket sevärt på vägen. Efter ca 30 minuters sightseeing landar vi exempelvis vid Finnhamn eller Sandhamn och där avnjuts en god lunch i genuin skärgårdsmiljö.
 • Heldagsevent Harstena, Visby, Sandhamn/Finnhamn
  Kl. 08:30 startar vi och flyger mot Harstena, en ö i Gryts Skärgård. Här serveras frukost på bryggan och sedan ges tid för strövtåg på ön. Flygtiden till Harstena är beräknad till ca 40 min.
  Kl. 10:30 fortsätter turen i riktning mot Gotland och Visby flygplats. Restiden dit är ca 30 min. Väl där tar taxi våra gäster vidare till Restaurang Kaptenshuset där dagens lunch serveras. Om så önskas tar en lokalguide med sällskapet på en två timmars stadsvandring längs gator och torg i Visby. Efter rundturen ges lite tid för shopping.
  Kl. 16:30 tar en kort taxiresa oss ut till Visby flygplats för start mot Sandhamn eller Finnhamn. Flygtiden dit är ca 50 minuter. Vid sjutiden serveras en skärgårdsinspirerad trerättersmiddag. återresan till Bromma flygplats startar vid solens nedgång, dock senast kl 21:30.
 • Sightseeing över Stockholm och Stockholms Skärgård
  Turen startar från Grafairs egna terminal och lounge på Bromma flygplats. Vi flyger ut över Sveriges huvudstad och vidare österut. Färden går vidare över Vaxholm, Möja och Sandhamn. Har ni sommarstuga i skärgården? Säg till piloten så får Ni tillfälle att fotografera Ert hus från luften. Sightseeing/rundflyg är en rolig och minnesvärd present att ge bort.
 • Kundrepresentation: Golfa på Ullna Golfklubb
  Bjud Era nyckelkunder på affärsgolf med mersmak. Grafair bjuder på en välkomstdrink i Grafairs prisbelönta affärsflygtermal. Vi lyfter därefter ut över huvudstaden i nordöstlig riktning och tillfälle ges att se vår vackra huvudstad från ovan. Efter ca 30 min rundflyg landar piloten på Ullnasjön som ligger intill golfklubben. Ett framgångsrikt koncept som garanterat stärker Era kundrelationer.
 • Bastubad
  Att bada bastu är ett skönt och avkopplande sätt att umgås. Med våra sjöflygplan flyger vi Er snabbt, roligt och säkert. Efter en varm bastu är det skönt att friska upp sig med ett svalt dopp och sedan slå sig ned på en klippa och bara koppla av och lyssna till havets brus.
 • Dagsutflykt med sol och bad
  Vi ordnar en fantastisk picknickkorg med allt gott Ni kan önska. Sedan lyfter vi till lämplig ö, allt efter vad Ni önskar – Lugn och ro, sevärdheter, aktiviteter eller festligheter.
 • Sjöflyg och ribbåt
  Kombinera sjöflyg med en fartfylld ribbåtsupplevelse. Kliv direkt ombord på våra sjöflygplan från ribbåten för rundflyg eller vidare transport mot Stockholms Skärgård eller till Bromma flygplats. Genom oss får du en komplett skärgårdsupplevelse.

Möjligheterna är många, har Ni tankar och funderingar kring egna arrangemang, tveka inte att kontakta oss!

En obeskrivlig känsla infinner sig när piloten landar mjukt på vattnet. Ett minne man sent glömmer.